sooo happyyyy - Reisverslag uit Trivandrum, India van Froukje Noordhuizen - WaarBenJij.nu sooo happyyyy - Reisverslag uit Trivandrum, India van Froukje Noordhuizen - WaarBenJij.nu

sooo happyyyy

Door: froukje

Blijf op de hoogte en volg Froukje

27 Januari 2007 | India, Trivandrum

hoi lieve allemaal.
weer een berichtje... priobeer t weer kort te houden,. Ga straks nmamelijk even relaxen op t strand waar ik nieuwjaar heb gevierd, een nachtje... veel materiaal mee over teenage marriages enzo dus t word vooral veel lezen.

Maar dacht dat t wel weer tijd was voor een berichtje. Het gaat akllemaal goed... supergoed... ben zo blij hier, elke dag is anders maar geniet van elke dag. Ik denk dat ik er de eerste week even in moest komen. Je hjebt een plan geschreven, half jaar lang en ineens sta je daar met je 'mooie' plan... en nu????? maar afgelopen week goede gesprekken, inspirerend gehad.. en veel iedeeen over hoe nu verder.

Ik heb ook erg veel zin in Malapuram district. Ik ga er volgend weekend heen. Vijaya Lekshmi gaat mee, dan kan zij mij voorstellen aan allerlei mensen daar. Dan gaat zij weg na een paar dagen en blijf ik daar voor 5/6 weken. Het is 10 uur reizen en wat ik van iedereen hoor is dat het vrij backwarded is. heel anders dan hier in trivandrum. Het is ook in het binnenland meer, dus tussen wat hills. vanaf daar is t ook niet evr naar tamil nadu (Ooty, een hillstation waar ik nog supergraag heen wil).. dus probeer er via Nilambur (plaatsje waar ik ga zitten) dan nog heen te gaan.

Aabn de andere kant zal ik trivabndrum hier ook wel missen en vooral de mensen hier. Heb t nu zo naar mn zin met iedereen. Ik ga alleen maar met indiers om en soms is dat weleens lastif\g omdat je niet 'alles' klan ebspreken, of de dingen die je meemaakt... ofzo. Maar juist de dingen die ik meemaak zijnomdat ik al;leen met indiers omga, heel bijzonder. Gaan we naar een marktje.. overal vis, kip, bedelaars.. kip mag je levend uitzoeken en dan slahten ze m voor je. Bij vrienden langs van Mini en gelijk heel de familie zit om je heen.

Ik heb nog wat salwar kameezen gekocht.. heb er nu 9!!! Maar is wel handig voor in malapuram. Aangezien het moslimarea is kan ik daar beter in mn salwars lopen dan in mn hollandse kleren. Gisteren op de markt gekocht, een aanmtal zijn nog bij de kleermaker...

ik had wat kaartjes op de bus gedaan en postzeghels plakken gaat met behanglijm... elke dag is er wel een staking.. donderdag een all vehicle hartal... alle scholen dicght, examens geschrapt, en kantoren dichgt.. dus uiteindelijk was t gewoon een feestdag! gisteren een feestad, maandag een feestdag. Wat betekent dat ik geen mensen/ngo's kan bezoeken. Maar heb nog genoeg andere dingen te doen.

Gisterenavond met Mini, Kalyani en jongen uit klas kalyani naar local beach geweest. Vol met indiase families. Maar heerlijk om daar tussen te zitten. krijg ook van veel mensen hele lieve reacties. Was err een vrouwengroep bij de WHI, ik ging met ze praten met wat handen en voeten en met behulp van een zoon van een van de vrouwen (want hij kon engels). Toen ze weggingen kwam hij naar me tioe om me te bedanjken dat ik met ze ging praten.
Verder kan ik soms wat Malayalam verstaan, kijk wat Malayali films, zit continu tussen indiers.. dus kan er wat woordjes uithalen.

Ze willen wel alles van je weten, vooral mannen (riksjaw drivers) en kinderen.. maar bij kindersn is t viooral interesse en nieuwsgierigheid en bij de mannen weet ik t niet. Ze vrageb echt alles... vooral married?, kids? ik zeg dan altijd dat ik een husband heb, vriend en samenwonen is hier niet echt normaal als je niet getrouwd bent.. en dan willen ze alles over husband weten, wat doetyt hij, hoe oud? religie? ik moet er wel om lachen elke keer.

Nu is t weekend van neuzebal... waahhh zal t wel missen als ik eraan denk, dus, dan maar niet teveel aan denken, maar ga naar een mooi plekje aan t strand en heb een hutje voor mezelf... dus komt wel goed denk ik.
maar voor de mensen die neuzebal gaan vieren... een hele leutige begin van de vastenavend..

hele warme knuffels van mij

• 27 Januari 2007 - 07:13

Karlijn:

lieffie! weg gaan gauw weer bellen! relax maar lekker in dat mooie resort..zag er super uit op de film!! liefs!

• 27 Januari 2007 - 10:44

Ivon:

hoi meisje, wat een mooi verhaal weer, en ach die vastenavend is er volgend jaar weer agge mar leut et in India vanuit Halsteren liefs Ivon

• 27 Januari 2007 - 11:00

Ton:

Lieve Froukje,

Fijn dat jij het zo naar je zin hebt en geniet van het Indiaase leven. Wat betreft je onderzoek, moet je het maar nemen zo als het gaat, al zou jij het soms liever anders willen. Vertrouw er maar op dat alles goed komt, je hebt je immers goed voorbereid. En volgend jaar is het immers ook weer vastenavend, dus geniet er nu maar van daar.

Veel groetjes van Ton

• 27 Januari 2007 - 11:20

Miriam:

Gelukkig dat je zo happy bent!! Geniet idd maar in dat resort, dat zag er heerlijk ontspannend uit! Lfs Miriam

• 29 Januari 2007 - 13:23

Florine:

Hai!
    Wat fijn dat je zo blij bent! Ik ben nog niet zo blij hier, soms wel hoor, maar ik voel me vaak een beetje alleen.Lastig! Onderzoek gaat redelijk, maar ik twijfel of het onderwerp wel zo goed bij me past..
    Succes met ales!

• 29 Januari 2007 - 13:28

Sabina:

waaaaah jouw positieve energie straalt ons toe!een troost,ik doe ook niet aan vastenavond hihi!heb leuke stageplaats bij ministerie van buitenlandse zaken gevonden!(wel beetje veel concurrentie,maar ach!blijf schrijven,is zooo gaaf om te horen wat je ammal doet!veeeel liefs!

• 30 Januari 2007 - 17:26

Sylvia:

Lieve Frouk,
    echt geweldig klinken die verhalen van je! ik kan me voorstellen dat je het onwijs naar je zin hebt. ik herken heel erg wat je zegt over dat het lastig is wat betreft onderzoek. maar waarschijnlijk weet je al veel meer dan je denk. dus no worries en geniet van het strand!
    xxx